OBRES DE REPERTORI AMB ARS AUREA SONORA:


Introduction and Allegro for viola solo, op. 49

Miklos Rózsa (1907-1995)


Viola Concerto, op. 34

Miklós Rózsa (1907-1995)


Concert per a viola i orquestra en Sol M, TWV 51:G9

G.F. Telemann (1681-1767)


Concert de Brandemburg

n6, en Si Bemoll Major,

BWV 1051

J.S. Bach (1685-1750)


Eklipsós, per a viola, cello i orquestra de cordes

Jordi Borràs (n.1975)


Ave Maria, per a soprano, viola i orquestra

Jordi Borràs (n.1975)


Oblivion

Astor Piazzolla (1921-1992)

Arr. Viola i Orquestra de Cordes

Jordi Borràs (n1975)Daniel Sanxis

DANIEL SANXIS (VIOLA):Daniel Sanxis i Silleras, nascut a Benaguasil (València), va iniciar de ben jove els seu aprenentatge de viola i de llenguatge musical al C.I.C.U.M. de Benaguasil (Valencia) amb Caridad Zarzo. Continuà els seus estudis al Conservatori Superior de Música de València amb Miquel Pina i amb Lluís Artigues.

 Posteriorment, també realitzà cursos amb professors de renom a l'escena nacional i internacional, com són Enrique Santiago, Rivka Golani i Nobuko Imai.

 Ja actuà com a viola solista en les seves primeres col·laboracions amb orquestres primerament joves I de seguida professionals com: la Jove Orquestra de València, l'Orquestra del Conservatori Superior de Música de València, Turiae Camerata, Colegium Instrumentale de València, Orquesta Sinfónica del Mediterrani, Orquestra Simfònica de València, Orquesta de Jóvenes de Murcia, Orquesta Sinfónica de Albacete, Orquestra Simfònica de la Universitat de València, Orquestra Lírica de València i Orquestra Lírica de España, amb les quals ha dut a terme gires internacionals a Romania, Portugal, Itàlia, Argentina, Japó, Illes Filipines, i per tot Espanya.

Des de novembre de 1998 fins al juny de 2002, fou viola solista de la Orquesta Sinfónica Ciudad de Melilla, ciutat on exercí de professor de l'escola municipal de música. Durant aquest període també va pertànyer al Cuarteto Ciudad de Melilla, que actuà en diverses ocasions a la Península i al Marroc.

 És fundador (any 2.000) del duet de flauta i viola amb Nèlia Sanxís (catedràtica de flauta del Conservatori de la Exma. Diputació de Tarragona a Reus), que comptà amb un gran nombre de concerts per tot catalunya, amb repertori que abarca des del barroc a la música contemporània.

 El gener de 2.003, realitzà una gira de concerts per Catalunya, en què estrenà amb el pianista Miguel Ángel Dionis (Professor de Piano del Conservatori Superior de Barcelona i de l'Escola de Música Superior de Barcelona), la versió per a piano del Concert per a Viola de Miklós Rózsa (gran compositor del s.XX, conegut per les seves bandes sonores per al cinema). Projecte que reedità el 2.009, en una gira de deu concerts a les comarques de Tarragona, acompanyat dels pianistes Kiev Portella i Alan Branch.

 És viola solista titular de l’Orquestra Cum Jubilo del Camp de Tarragona, fundada l’any 2.003

 De juny de 2002 fins al passat estiu de 2005 fou viola solista adjunt de l'Orquestra do Algarve (Portugal), Des d'aquest mateix període actua com a col·laborador de la Orquesta Sinfónica de Extremadura, i actualment col·labora amb la Royal Liverpool Philharmonic Orchestra (RLPO), al Regne Unit, on també realitza actualment diverses actuacions amb la Manchester Camerata, BBC Philharmonic de Manchester y la Hallé Orchestra de Manchester també, així com ha estat en periode de prova per a la posició de Viola Tutti a l'Orquestra Nacional de la Ràdio i Televisió d'Irlanda (RTESO), gravant les "Symphony Sessions" per a aquesta mateixa televisió i trasmitides amb un gran èxit de audencia.

 Així mateix també és membre fundador del Liverpool String Quartet (LSQ), que d'ençà ha realitzat nombrosos concerts en territori britànic.

També és soci fundador de l’Entitat Ars Aurea Sonora.